Tandarts

Wat doet een tandarts?

Als het goed is heeft iedereen wel een ervaring met een bezoek aan de tandarts maar er is zo veel meer. Natuurlijk bekijkt een tandarts je tanden en zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen om een gezonde mond te hebben. Tandheelkundige handelingen zoals gaatjes vullen, tanden herstellen, kiezen trekken, kleine chirurgische ingrepen, esthetische aanpassingen zoals kleur en stand aanpassing, röntgenfoto’s maken zijn waarschijnlijk wel bekend.
Maar het beroep van tandarts is zoveel meer: persoonlijk contact, kennis van medische interactie, angstbegeleiding, mensen op hun gemak stellen etc. Daarnaast heb je ook het ondernemen, bedrijfsvoering, personeelsbeleid, regelgeving en administratie. Kortom heel veel meer dan je aan de hand van je eigen bezoek zou zeggen.

Wat maakt het werk interessant?

Het is mensenwerk, het is fijn om zelfstandig te kunnen werken en er is veel afwisseling. Daarnaast kun je creatief bezig zijn en mooie dingen maken. Ook het ondernemen is interessant.

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Ik wilde graag iets in de medische sector, met mijn handen werken en parttime kunnen werken. Daarnaast hielp het dat mijn vader ook tandarts is dan zie je het beroep al snel ook van de andere (leuke) kant

Zeer praktisch, schools, intensief en leuk, maar de echte ervaring doe je echt pas op als je afgestudeerd bent en in de praktijk gaat staan.
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1TandartsRenate Hoekstra-Lilien volgtlokaal