Tim Timmers

Tim Timmers

Chirurg (trauma) | Meander Medisch Centrum

Arts/Chirurg/Trauma-Chirurg zijn is voor mij echt een roeping. Vanaf mijn 8ste levensjaar heb ik geroepen ‘Dokter’ te zullen worden als ik later ‘groot’ ben. En heb ik mijn gehele middelbare schoolperiode alles zo ingesteld dat ik Geneeskunde kon gaan studeren. In alle eerlijkheid waren mijn cijfers niet bijzonder hoog, maar werd ik ‘gelukkig’ direct de 1ste keer toegelaten tot de Geneeskunde studie in 1999 aan de Universiteit van Utrecht.

18 jaar later ben ik afgestudeerd, heb ik mijn Ph.D. afgerond, en heb ik mijn opleiding tot Chirurg en Trauma-Chirurg afgerond. Deels heb ik deze opleiding in Nederland gevolgd, maar ook in het Buitenland (Boston, Amerika; en Johannesburg en Kaapstad, Zuid-Afrika).

 

Ik ben nu 4 jaar Trauma-chirurg. Mijn baan is een soort ‘hobby’ voor mij. Gezamenlijk met andere Trauma-chirurgen en Trauma-orthopeden zorgen wij voor een continue kwaliteit van zorg rondom de trauma-patiënt, 24uur per dag en 7 dagen in de week.

Naast algemeen Trauma-chirurg ben ik een arm-specialist (upper extremity). Zo verdelen we de complexere botbreuken per interesse-gebied van mijn mede collegae. Naarmate van ervaring worden patiënten met complexe armbotbreuken ook naar mij verwezen vanuit andere ziekenhuizen.