Sandra Hommes

Sandra Hommes

Sandra Hommes

Financieel manager (hotellerie) | Grand Hotel Karel V

Ik ben altijd al een mens geweest met zeer brede belangstelling. Zeker een ‘mensenmens’. Door onderdeel te zijn van een gezin dat veel in het buitenland heeft gewoond, is het leven in andere landen met een andere cultuur en taal een belangrijke basis geweest voor mijn toekomst: toen ik als jeugdige terugkwam in Nederland wist ik al dat ik ‘als ik groot ben’ absoluut weer in het buitenland wilde wonen en werken.

Na mijn VWO examen wilde ik juist niet aan de universiteit studeren. Ik voelde meer voor HBO: zowel theorie als praktijk – een ‘doener’.

De Hogere Hotelschool was voor mij een goede oplossing. Best een brede, praktische opleiding, die mij de mogelijkheid bood om internationaal te gaan werken, waar ik veel mensen ‘van diverse pluimage’ zou tegenkomen. Met veel plezier heb ik gewerkt in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Nederland, Duitsland – en nu weer terug op het ‘honk’ Nederland.

Ik heb gewerkt in de operationele afdelingen Front Office, Housekeeping en Duty Management. Maar mijn interesse en talent lag het meest bij Finance (mijn afstudeerrichting was ‘Finance & Economics’). Toen ik eenmaal in Finance/Accounting terecht kwam, heb ik alle functies binnen die afdeling gedaan, de ene wat langer dan de ander, met uiteindelijk doel: Financieel Manager Hotellerie worden.

Ik werk nu sinds medio 2011 met veel plezier voor Grand Hotel Karel V in Utrecht.

En wat er nog in het verschiet ligt? Op korte termijn al, we zitten er midden in: ik wil graag bijdragen aan de succesvolle overgang van ‘oud’ financieel management van hotels naar ‘nieuw’: de robotisering ontwikkelt zich snel: ook in hotel finance. Super interessant!