Paul Tekstra

Paul Tekstra

Paul Tekstra

Politie | Politie

Ik zocht ook een afwisselende en uitdagende baan en wilde niet alleen maar op een kantoor werken. Ik wilde werken met collega’s. En, ik wilde iets betekenen voor mensen en het verschil kunnen maken. Daarom ben ik bij de politie gegaan.

Ik ben bijna 30 jaar werkzaam bij de politie en nog steeds ga ik met heel veel plezier naar mijn werk. Ik heb verschillende functies uit mogen oefenen op meerdere plekken in Nederland.

Ik ben nu ruim 7 jaar werkzaam als wijkagent in twee mooie wijken van Amersfoort. Wijkagent is niet zo maar een functie, je bent het met hart en ziel. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik de ene keer handhaver, dan weer hulpverlener, dan weer mediator en vertrouwenspersoon. Je wil graag dat het met iedereen goed gaat en dat bewoners met plezier en veilig in hun wijk kunnen wonen. Mensen bellen voor heel veel zaken de politie. Door goed naar het probleem te kijken en goed naar de mensen te luisteren kan je samen met je netwerkpartners tot goede oplossingen komen. Gewoon leuk werk dus.