Mariëtte Boersma

Mariëtte Boersma

Mariëtte Boersma

HRD adviseur | AFM

Ik ben opgeleid als bestuur jurist, maar vond dat werk als beleidsmedewerker erg saai. Ik ging werken bij een werving en selectiebureau en kwam daar tot de ontdekking dat ik leren in een organisatie een boeiend onderwerp vond.

Ik vind het nog steeds heel interessant en werk al meer dan 20 jaar in het vakgebied. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt bij trainingsbureau ’s in de rol van trainer en accountmanager. Ik heb geleerd dat klanten vaak niet goed weten wat nodig is om de medewerkers een stap te laten zetten. Ze vragen om een bepaalde training, omdat ze denken dat dat een oplossing is. Ik vind het leuk om de vraag achter te vraag te zoeken en te zoeken naar oorzaken waarom het gewenste gedrag niet wordt vertoond: is het te weinig kennis, kunde? is de mindset niet ondersteunend? Zijn de randvoorwaarden voor gewenst gedrag wel optimaal? Ik vind het leuk dan op basis van die informatie precies dat te ontwikkelen wat helpend is. En werkvormen te kiezen die ervoor zorgen, dat deelnemers actief blijven en het leren leuk vinden.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor een interne academie. De academie verzorgt intern standaard en maatwerkmodules met interne en externe docenten. Het zijn modules die bijdragen aan het realiseren van de strategie, bij de strategische personeelsplanning en bij de ambities. De interne docenten help ik bij het ontwikkelen van een module (bijvoorbeeld Inleiding Financieel Recht of Technologische ontwikkelingen in de financiële sector) en ik coach ze bij het lesgeven.