Hugo Overakker

Hugo Overakker

Hugo Overakker

Ondernemer | Lomans Capelle

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Dat is toevallig zo gelopen. Ik heb tijdens mijn studie mijn vrouw ontmoet en Lomans is het familiebedrijf van haar familie. Twee jaar na mijn studie ben ik in Capelle aan den IJssel gestart in de rol van commercieel adviseur en daarna ben ik doorgegroeid naar vestigingsmanager. Mijn vrouw en ik hebben ons vorig jaar ingekocht in het bedrijf.

Wat niet toevallig is, is dat het bedrijf ons past als gegoten. De waarden en normen van haar familie zitten natuurlijk ook in het bedrijf. Hoe ga je met elkaar om, hoe wil jij behandeld worden, hoe moet een werkgever acteren richting zijn medewerkers? Naast de diversiteit is dat de reden dat ik het zo naar mijn zin heb in deze functie.

 

Hoe heb je de opleiding / weg ernaar toe ervaren?

Goed! Ik heb eerst commerciële economie gestudeerd in Utrecht. Daarna een Master of Science in International Management bij Nyenrode in Breukelen. Zoals ik hierboven omschrijf had ik niet verwacht dat ik bij een totaalinstallateur terecht zou komen. Ik heb het echter altijd erg moeilijk gevonden om te bepalen in welke sector of branche ik werkzaam wilde zijn. Als ik er nu op terugkijk dan denk ik dat de sector of branche in mijn geval ook niet erg belangrijk is. Ik houd ervan om met mensen te werken en oriënteer me liever breed met verschillende onderwerpen dan dat ik enorm de diepte in ga. Daarmee kan je een managementfunctie vervullen op meerdere plaatsen, mits het bedrijf maar past bij jou als persoon.