Fabian Egli

Fabian Egli

Fabian Egli

Zanger-acteur | Fabian Egli

Over Fabian: De uit Zwitserland afkomstige bariton Fabian Egli begon als vijfjarig jochie in het kinderkoor te zingen en is er nooit meer mee gestopt. Hij ontving zijn diploma’s aan de Musikhochschule te Luzern en de Staatlichen Opernschule te Stuttgart.
Sinds 2009 is hij werkzaam als opera- en musicalzanger en vertolkte talrijke rollen. Zo was hij te zien als Figaro (Le Nozze di Figaro), Schaunard (La Bohème), Herr Reich (Die Lustigen Weiber von Windsor) en Che (Evita) bij het Mecklenburgischen Landstheater, zong hij Argante en Mago in de succesvolle productie Rinaldo van de Lautten-Compagney Berlin en gasteerde hij voor twee seizoenen als Inspector Kemp aan de Bühnen Halle in de Duitstalige première van Young Frankenstein (Mel Brooks). In het Theater für Niedersachsen te Hildesheim vertolkte Fabian de rol van John Jasper in de musical “The Mystery of Edwin Drood”. Hij was onderdeel van de open-air-productie van Zigeunerbaron (als Graaf Homonay) bij de Festspiele im Schlossgarten in Neustrelitz. Bij het Zwitserse publiek is Fabian vooral gevierd om zijn vertolking van Wilhelm Tell in “Tell – das Musical” bij de Walenseebühne. Tot 2016 was hij verbonden als vast ensemblelid van de Musikalische Komödie van de Oper Leipzig. Highlights waren de titelrol in Dracula (Wildhorn), Simon Stride und Spider in Jeckyll & Hyde, Dr. Falke (Die Fledermaus), Graf Homonay (Die Zigeunerbaron), tinman (Der Zauberer von Oz) en Sigismund Sülzheimer (Im Weissen Rössl).

Sinds 2018 tourt Fabian als 1e bartion met het bekende ensemble Frommermann door de Nederlandse theaters en speelt hij zijn solo-voorstelling “Heut geh’n wir morgen erst ins Bett” met liederen uit de jaren twintig.

Fabian Egli presenteert sinds vele jaren het gerenommeerde Heilbronner Kerstcircus in Zuid-Duitsland en sinds kort werkt hij ook als zanger voor André Rieu en het Johann Strauss Orkest.