Social worker

Wat doet een social worker?

Als social worker kom je terecht in de hulpverlenende en dienstverlenende sector. Je werkt altijd met mensen. Je hebt een ruime keus uit verschillende vakgebieden: kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen of gehandicapten. Los daarvan kun je verschillende soorten taken vervullen: directe omgang met cliënten, advisering of begeleiding van opvoeders (ouders, leraren), of beleid- en organisatie. Specialisatie is mogelijk, maar vaak is je werk een combinatie van deze drie soorten taken.

Niet alleen de taken in de (preventieve) hulp, zorg en opvang zijn gevarieerd, ook de werksituatie kun je kiezen. Werk je liever in de thuissituatie van de cliënt of voel je aangetrokken tot ambulante of (semi-)residentiële vormen? Werk je graag adviserend, zorgend, begeleidend of behandelend? Het soort werk dat je gaat doen en de situatie waarin je dat doet, hangt af van je geschiktheid, ervaring en ambitie. De vraag op de arbeidsmarkt speelt natuurlijk ook een rol.

 

Wat maakt het werk interessant?

De diversiteit van mogelijkheden in het werken met mensen en groepen. Daarnaast zie vaak direct de effecten van je werk en kun je een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

 

 

 

 

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Social workerMichael Thomas volgtlokaal
Michael Thomas
Michael Thomas
Social worker
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens in het algemeen en ...