Psycholoog arbeid en organisatie

Wat doet een psycholoog arbeid en organisatie?

Als arbeid- en organisatie psycholoog ben ik bezig met vragen rondom psychologie van organisaties, personeel en arbeid. Hierbij kun je denken aan:

·        Hoe krijg ik de juiste mensen op de juiste plek? Dit met behulp van psychologische tests (assesments).

·        Hoe zorg je ervoor dat mensen met enthousiasme naar hun werk gaan? Dit kan door gebruik te maken van  loopbaancoaching.

·        Welke studie- en loopbaankeuze past bij iemand?

·        Hoe ga je om met stress & burn-out?

 

Wat maakt het werk interessant?

Omdat je je interesse in gedrag van mensen – de psychologie – kan inzetten om mensen te helpen zodat ze met meer enthousiasme en meer plezier hun werk kunnen doen. Dit is zowel fijn voor het individu, maar ook voor de organisatie waarvoor iemand werkt.

 

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Mijn interesse in mensen en bedrijven is heel groot. Maar omdat ik toch het meest geïnteresseerd ben in het gedrag van mensen heb ik voor de studie psychologie gekozen. Omdat ik het zo leuk vind heb ik nu al een aantal jaar mijn eigen coachingsbureau waarin ik mensen en organisatie kan adviseren en begeleiden.

 

Hoe heb je de opleiding / weg ernaar toe ervaren?

Psychologie is een hele leuke opleiding, met daarbij wel een aantal vakken statistiek. Omdat ik het zo leuk vond, heb ik er veel plezier in gehad.

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Psycholoog arbeid en organisatieJoanne Verhoeks volgtlokaal
Joanne Verhoeks
Joanne Verhoeks
Psycholoog arbeid en organisatie
...