Praktijkopleider gehandicaptenzorg

Wat doet een Praktijkopleider gehandicaptenzorg?

Een praktijkopleider ondersteunt de werkbegeleiders in het proces tussen de werkbegeleider en de student. Daarnaast ondersteunt de praktijkopleider een docent in het scholingsaanbod en ondersteunt de organisatie.

 

Wat maakt het werk interessant?

Het werk als praktijkopleider is heel breed. Zo bieden we algemene trainingen aan, maar ook op maat trainingen zodat de werkbegeleiders de juiste kennis bezitten om de student goed te kunnen ondersteunen in het leertraject.

We ontwikkelen tools voor werkbegeleider en studenten om deze in te kunnen zetten tijdens het scholingstraject. We zijn nauw verbonden met de onderwijsinstellingen. We denken mee in het lesaanbod en hoe dit kan aansluiten op het werkveld zodat er meer op maat geleverd kan worden.

Daarbij ondersteunen wij in casussen en proberen wij zowel de student, werkbegeleider en docent in hun kracht van de driehoek te zetten.

We examineren de studenten en begeleiden het instroom-doorstroom-uitstroom proces van de studenten. Daarbij matchen we de student zo passend mogelijk aan een doelgroep en locatie waarbij we zoveel als mogelijk rekening houden met de wens van de student.

Als praktijkopleider krijg je te maken met verschillende onderwijsinstellingen, opleidingen en niveaus van opleiding. Deze afwisseling zorgt voor een breed netwerk, vele samenwerkingen en wisselende vraagstellingen.

In een notendop zeggen we altijd; we ondersteunen iedereen met een leervraag.

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Praktijkopleider gehandicaptenzorgMenno Tuite volgtlokaal
Menno Tuite
Menno Tuite
Praktijkopleider gehandicaptenzorg
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Vanuit het VMBO moest je een vakkenpakket kiezen waarbij mijn interesse ...