Politiek medewerker Volt

Wat doet een politiek medewerker van Volt?

Die zorgt dat de meest Europese en vernieuwende politieke organisatie exponentieel blijft groeien in Nederland en daarbuiten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de visie die in de afgelopen jaren is ontwikkeld ook daadwerkelijk in beleid en acties terugkomt.

 

Wat maakt het werk interessant?

We zijn in een jaar tijd van 1500 naar 13.000 leden gegaan, daarnaast hebben we drie zetels in de Tweede Kamer. Van beleid tot verkiezingen en organisatie, we zijn alles aan het opzetten en verbeteren terwijl we bezig zijn.

Als bestuurslid kun je op alle lopende zaken invloed uitoefenen en zorgen dat wij als politieke partij zo sterk mogelijk zijn vertegenwoordigd op alle vlakken.

 

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Algemene interesse in politiek en het bestuur van ons land. Toevallig bij het eerste evenement van Volt in Nederland aangesloten en toen met een paar vrienden de partij verder uitgebouwd tot wat het nu is.

 

Hoe heb je de opleiding / weg ernaar toe ervaren?

Als een grote ontdekkingstocht. In drie jaar tijd hebben we alles op onze eigen vernieuwende en innovatieve manier willen opzetten, waarbij we van hoogtepunt naar dieptepunt en weer terug zijn gegaan. Het is een geweldige ervaring om zoveel enthousiaste en gelijkgestemden te vinden om het politieke landschap structureel te verbeteren.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Auke Boomsma volgtlokaal
Auke Boomsma
Auke Boomsma
Manager duurzaamheid in de bouwsector en Politiek medewerker Volt
...