Planoloog

planoloog

Esther van Garderen is een planoloog met ervaring bij veel gemeenten en adviesbureaus, waaronder ook 10 jaar in de gemeente Amersfoort. Van 2010 tot 1 oktober 2020 werkte zij bij de gemeente Almere, een stad die de komende jaren gaat groeien van 220.000 naar maar liefst 400.000 inwoners. Dat is hard nodig om de woningnood in de Randstad te verminderen en dat vraagt om goede planning ruimtelijke planning.
Sinds vorig jaar werkt zij als algemeen directeur van de Fietsersbond, een organisatie die opkomt voor alle fietsers in Nederland. Esther denkt in haar werk na over het beter maken van de omgeving waarin je woont, naar school gaat, sport of werkt. Zo heeft ze ook gewerkt aan het plan om Knooppunt Hoevelaken uit te breiden. Ze is eveneens toezichthouder bij de Hogeschool Windesheim en adviseert daar over de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling & Mobiliteit.
Als je in dit vakgebied gaat werken, vraag je je vooral af: als er zoveel woningen tekort zijn, waar moeten we die dan bouwen en hoe kom je er dan? Welke scholen, stations, wegen, fietspaden of winkels horen daar dan bij, op welke plek?

Hier een voorbeeld van een krantenbericht, dat over jouw stad gaat. Als planoloog houd jij je dus met dit soort vragen bezig.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1PlanoloogEsther van Garderen volgtlokaal
Esther van Garderen
Esther van Garderen
Planoloog
Directeur Fietsersbond...