Operatieassistent en anesthesiemedewerker

Assisteren bij een operatie is een zeer verantwoordelijke, maar ook erg boeiende taak. Je moet ervoor zorgen dat de patiënt optimale zorg krijgt voor, tijdens en na de operatie. En dat binnen een team van medisch specialisten, waarbij een goede afstemming van levensbelang kan zijn. Binnen de pittige en uitdagende duale opleiding Operatieassistent en Anesthesiemedewerker op hbo-niveau, stomen we je klaar  voor een medisch assisterend beroep.

Je kunt kiezen voor één van onderstaande twee richtingen:

  • Operatieassistent
    Samen met je collegae ben je in staat het proces rond de zorg voor de patiënt voor, tijdens en na de operatie gestroomlijnd te laten verlopen en om professioneel en deskundig  medisch ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Denk daarbij aan omloopwerkzaamheden, instrumenteren en assisteren bij verschillende operaties. Tevens ben je verantwoordelijk voor de aanwezigheid en het goed functioneren van alle apparatuur en benodigdheden voor een operatie.
  • Anesthesiemedewerker
    Als anesthesiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het anesthesiologische zorgproces. De anesthesiemedewerker assisteert de anesthesioloog bij de toepassing van verschillende anesthesietechnieken. Tijdens de operatie ben je verantwoordelijk voor de zorg en de bewaking van de patiënt.
25Jan, 2022
Jannie Kromkamp
Jannie Kromkamp
Operatieassistent en anesthesiemedewerker
...
Bertha Lutgerink
Operatieassistent en anesthesiemedewerker
...