Ontwerper

ByAr Bike

Ontwerper, tovenaar of puzzelaar?

 

Alles wat je ziet aan spullen, huizen, gereedschappen, auto’s of fietsen, het is allemaal ontworpen. Ergens heeft iemand de tijd genomen om na te denken hoe iets zou moeten worden en dat uit te werken. Meestal omdat er een vraag of behoefte aan vooraf ging: wat er was voldeed niet meer of bijvoorbeeld de veranderende mode vroeg om iets nieuws.

 

Ontwerpen gaat verder dan het tekenen van een mooi plaatje. Er moeten oplossingen gezocht worden voor technische problemen, de juiste materialen moeten erbij gezocht worden en de productie ervan moet geregeld worden. Het vraagt om een goed oor zodat je goed kan luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en ja ook creativiteit en originaliteit. Het is vaak een heel gepuzzel en komt zeker niet vanzelf. Het vak van ontwerper bestaat uit 10% inspiratie en 90% transpiratie. Vaak is het niet zo eenvoudig. Maar het is een geweldig vak! Soms kom je op ideeën en dan voel je je net een tovenaar!

 

Bij ieder project begin je aan een nieuw avontuur dat je op plekken brengt waar je nooit eerder bent geweest.

Aan de hand van mijn fiets leg ik jullie uit wat er zo allemaal komt kijken bij het vak van ontwerper en hoe leuk en spannend dat allemaal kan zijn!

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1OntwerperRenier Meuwissen volgtlokaal
Renier Meuwissen
Renier Meuwissen
Ontwerper
...