Middenkader in de bouw

middenkader in de bouw

Hou je van samenwerken aan uitdagende bouwprojecten?

Ben je communicatief en hou je van organiseren en plannen?

Vind je het leuk om oplossingen te bedenken voor technische vraagstukken en schrik je niet terug voor verantwoordelijkheid?

Dan is de opleiding BouwXtra (niveau 4) echt iets voor jou. De opleiding is 100% praktijkgericht en leidt op tot een middenkaderfunctie in de uitstroomrichting bouw.

 

Honderd procent praktijkgericht leren

In de opleiding BouwXtra (niveau 4)) staat de bouwpraktijk centraal. De opleiding is een combinatie van een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en een Beroeps Begeleide Leerweg (BBL). De eerste twee jaar zit je op school en loop je stage. In jaar 3 en 4 treed je in dienst van Bouwmensen Amersfoort en ga je werken in de bouw als assistent uitvoerder, assistent calculator, voorman bouwplaats etc.. In leerjaar 3 en 4 kom je een dag per week naar school en de andere vier dagen werk je bij een bouwbedrijf.

Zelfstandig

Tijdens je opleiding ben je dus voor een groot deel (betaald) aan het werk in de beroepspraktijk. En dat is het verschil ten opzichte van gelijksoortige opleidingen. Omdat je jouw skills grotendeels op de werkvloer ontwikkelt, krijg je al snel het niveau dat nodig is om zelfstandig en professioneel jouw toekomstige functie in het middenkader te kunnen uitvoeren.

Projectonderwijs

De uren die je op school doorbrengt, besteed je aan projecten

die direct gerelateerd zijn aan praktijksituaties. Deze projecten

worden technisch gezien gecompliceerder naarmate de opleiding vordert. Alle (bouw)fasen van een project komen in alle projecten aan bod. Je maakt ontwerpen, voert werkvoorbereiding uit en begeleidt nieuwbouw en onderhoud.

 

Jeroen van Drie
Middenkader in de bouw
Beroep: Middenkader in de bouw...