Logopedist

Ik ben Mayke Drost en sinds 2018 eigenaar van Mondeling Logopedie. Een logopediepraktijk gespecialiseerd in afwijkende mondgewoonten en stemproblemen. Maar logopedie is nog veel breder: – problemen met praten na een herseninfarct – taalontwikkeling die niet goed op gang komt bij een peuter – scheve tanden door disbalans van de mondspieren – Moeite met de communicatie door verminderd gehoor. Zomaar aan greep van aandoeningen waarbij een logopedist kan helpen, want als logopedist ben je een paramedicus die zich bezig houdt met de zorg rond problemen aan de stem, spraak, adem, taal, het gehoor en bij slikken.

Logopedie richt zich op het verbeteren of herstellen van het vermogen tot communiceren van de patiënt. Met de opleiding logopedie kun je op hele verschillende werkplekken terecht komen: ziekenhuis, eerstelijns praktijk, school, audiologisch centrum en instellingen voor ouderen of mensen met een beperking.

Als logopedist ga je samen met de cliënt op zoek naar welke mogelijkheden er zijn voor een betere communicatie of juiste slik. En soms is dat best een puzzel waarbij ook samenwerking met andere (para)medici nodig is. zoals een KNO-arts, orthopedagoog, tandarts of fysiotherapeut. Een cliënt begeleiden bij het oplossen van die pittige puzzel of juist een ’trucje’ leren waarmee het leven van een cliënt aangenamer wordt, geeft mij voldoening. Daarnaast ben ik als praktijkhouder verantwoordelijk voor het draaiende houden van mijn praktijk. Enerzijds de samenwerking met cliënten en andere zorgverleners en anderzijds die zelfstandigheid maken het vak heel afwisselend.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1LogopedistMayke Drost volgtlokaal
Michella van der Kleij
Specialistisch ambulant hulpverlener
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Een stage als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Hierdoor ...