Logistiek manager

Wat doet een logistiek manager?
Een logistiek manager is verantwoordelijk voor de goederen- of informatiestroom en om deze stromen goed te laten lopen binnen het bedrijf waar de logistiek manager verantwoordelijk voor is. Binnen de logistieke sector onderscheiden we onder andere het inkopen van goederen, het opslaan van goederen en het transporteren van goederen naar klanten.

Het begrip goederen kan heel breed worden uitgelegd, van een spelcomputer, tot kleding, maar ook patiënten in ziekenhuizen of de bevoorrading van supermarkten en bedrijven.

Een logistiek manager stuurt ook een team aan.  Voor het aansturen van een team heb je affiniteit nodig om met mensen om te gaan, ze willen helpen te ontwikkelen en ook moeilijke gesprekken te voeren.

Tot slot is een logistiek manager ook vaak verantwoordelijk voor een budget. Doelen worden vaak ook omgezet in financiële doelen zodat het bedrijf bij kan sturen als dat nodig is.

Wat maakt het werk interessant?

Het interessante van de logistieke sector is dat het nooit stilstaat. De goederen of informatiestromen bewegen altijd en zijn nooit helemaal gelijk. Daarom is er altijd wat te doen en te verbeteren. De logistieke sector is een innovatieve sector waarbij automatisering en mechanisering van groot belang zijn. Uiteraard zijn ook duurzaamheidsinitiatieven aan de orde van de dag.

Met mensen werken geeft mij altijd energie!

En graag neem ik de verantwoordelijkheid op me om budgetten of plannen te realiseren.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Logistiek managerMaarten Bakhuizen volgtlokaal
Maarten Bakhuizen
Maarten Bakhuizen
Logistiek manager
Toen ik in HAVO 4 mijn vervolgopleiding moest kiezen heb ik twee stagedagen doorlopen omdat ik twijfelde tussen ...