Leerkracht basisonderwijs

Leraar, een beroep dat geen dag hetzelfde is! Dagelijks verrassen de kinderen je met hun spontaniteit en humor. Het is prachtig om kinderen op te leiden tot zelfstandige, kritische en verantwoordelijke jonge mensen.
 
Als leerkracht basisonderwijs geef je les aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Je begeleidt de leerlingen ook in hun sociaal-emotionele en morele ontwikkeling. De kleuterklassen onderwijs je door middel van spelletjes. Aan de hogere klassen geef je les in onder andere rekenen, taal, geschiedenis en muziek. Regelmatig toets je de stof en bespreek je de voortgang van het kind met de ouders. Daarnaast vergader en overleg je met je collega’s en de directeur, waarbij je kwesties rond de organisatie, (nieuw) beleid en andere schoolzaken bespreekt.
 
Om leerkracht basisonderwijs te worden dien je een 4-jarige HBO opleiding te volgen: de Pabo. In Amersfoort, maar ook in andere grote steden, kun je de studie volgen. Je loopt meteen vanaf het begin al stage op een basisschool. De theorie kun je op deze manier meteen in de praktijk toepassen. 
 
Zou je graag voor de klas willen in het basisonderwijs? Dan nodigen we je van harte uit om naar onze presentatie te komen luisteren en nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Mocht je graag een dag(deel) mee willen kijken op onze school? Dan kunnen we meteen een afspraak maken. 
25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Leerkracht basisonderwijsJacqueline van den Tweel , Esther Dubbeld volgtlokaal
Jacqueline van den Tweel
Jacqueline van den Tweel
Leerkracht basisonderwijs
Nog steeds werk ik elke dag met plezier in de groep. Ik heb ervaring in heel veel verschillende groepen en vertel ...
Esther Dubbeld
Esther Dubbeld
Leerkracht basisonderwijs
Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn als leerkracht en teamleider ben ik sinds 2019 directeur van Basisschool de ...