Landschapsarchitect

Wat doet een landschapsarchitect?

Een landschapsarchitect houdt zich bezig met de openbare ruimte. Dit houd in het ontwerpen en inrichten van onder andere straten, parken, pleinen en tuinen; eigenlijk alle buitenruimtes die je in je dagelijks leven tegenkomt. Het werk van een landschapsarchitect zorgt voor ruimtelijke kwaliteit en verbinding op verschillende schalen in de omgeving: tussen straat, wijk, stad en regio.

Een landschapsarchitect kan zich daarom bezighouden met het ontwikkelen van beeldende kwaliteit voor een nieuwe woonwijk, het inrichten van beplanting binnen een park of het toevoegen van ecologische diversiteit aan het stedelijk gebied. Daarmee werk je samen met veel andere beroepen om tot de beste plannen en ontwerpen te komen.

 

Wat maakt het werk interessant?

Het interessante van het werk als landschapsarchitect is dat je een direct bijdraagt aan de kwaliteit van de leefomgeving. Dit kan je doen door een straat veilig in te richten, of een mooi park of plein te maken. Door de verschillen tussen omgevingen en projecten is iedere plek weer anders en wordt je telkens weer uitgedaagd om op een nieuwe manier naar ruimtes te kijken. Hiervoor heb je veel kennis nodig, maar je leert ook continu nieuwe dingen over hoe de wereld in elkaar zit. Deze uitdagende diversiteit met een duidelijk doel maakt het werk voor mij interessant.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1landschapsarchitectKevin van Leeuwen volgtlokaal
Michella van der Kleij
Specialistisch ambulant hulpverlener
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Een stage als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Hierdoor ...