Game producer

Wat doet een  gameproducer?

Een game producer is verantwoordelijk voor de communicatie binnen het ontwikkelteam, zorgt ervoor dat de game op tijd af komt en is bezig om problemen en risico’s weg te werken voor het team. Zo is de producer bezig met het dagelijks up-to-date houden van het team, planningen maken en updaten en soms ook externe communicatie. Als producer sta je midden in het team en zorg je ervoor dat het team goed aan de slag kan gaan om een game te maken.

 

Wat maakt het werk interessant?

 Als producer ben je constant bezig met alle aspecten van de game. Zo ben je de ene dag bezig met het organiseren van brainstorms en de andere dag praat je met de verschillende disciplines over planning. Hierdoor ben je altijd in contact met de artists, designers en programmeurs. Het werk zelf is ook niet altijd hetzelfde, je moet snel kunnen schakelen als er een probleem ontstaat of het juist heel goed gaat.

 

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Tijdens mijn studie als game programmeur ben ik steeds meer in aanraking gekomen met het managen van game development teams. Dit vond ik zo leuk dat ik na mijn studie steeds meer taken van de gameproducer op ging pakken.

 

Hoe heb je de opleiding / weg ernaar toe ervaren?

Er zijn verschillende wegen die leiden naar het zijn van game producer. Ik heb het gedaan via de studie HBO-ICT: Game development. Vanuit mijn studie heb ik een brede technische achtergrond gekregen. Deze achtergrond kan ik nu goed gebruiken in mijn rol als producer.

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Sly Emenike volgtlokaal
Sly Emenike
Sly Emenike
Game producer
...