Fysiotherapeut

Veel mensen denken bij een fysiotherapeut aan iemand die de hele dag aan de behandelbank mensen staat te masseren of bij een voetbalwedstrijd met een magische spons het veld over rent naar een geblesseerde speler. Echter het vak fysiotherapie is veel meer dan dat.

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

Bij een eerste afspraak inventariseert de fysiotherapeut je klachten en beoordeelt hij of je eerst naar de huisarts moet of dat je gebaat bent bij behandeling. Als je door een huisarts of specialist verwezen bent is de eerste screening niet nodig.

Als blijkt dat je voor fysiotherapie in aanmerking komt gaat de fysiotherapeut samen met jou kijken wat een mogelijk oorzaak van de klachten is. Samen bespreek je de doelen die je wilt bereiken met de behandeling. Wat wil je weer kunnen? Wat wil je gaan verbeteren?

Verder onderzoekt de fysiotherapeut het aangedane lichaamsdeel en bekijkt wat voor invloed de klachten hebben op de manier waarop je beweegt en je houding.

Na het bespreken van de fysiotherapeutische diagnose en het behandelplan richt de behandeling zich op de persoonlijke doelen de je wilt bereiken. Daarvoor heeft de fysiotherapeut een heel scala aan behandelmethodieken in huis.

Lijkt het je interessant om fysiotherapie te gaan studeren dan kun je je inschrijven voor een vierjarige HBO studie tot algemeen fysiotherapeut. Na de opleiding kun je en master-opleiding volgen om je te specialiseren als bijvoorbeeld manueeltherapeut, kinderfysiotherapeut, sportfysiotherapeut en nog veel meer richtingen.

Graag vertel ik je 28 januari meer over dit fantastische vak!

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1fysiotherapeutGijs Ganzevles volgtlokaal
Gijs Ganzevles
Gijs Ganzevles
Fysiotherapeut
Tijdens mijn jeugd heb ik op hoog niveau gesport. Op die manier ben ik in aanraking gekomen met het vak ...