Evenementencoördinator

Wat doet een Evenementencoördinator?

Je ondersteunt organisaties bij het organiseren van een evenement.
Zo geef je informatie over alle mogelijkheden van bijvoorbeeld de zaal, maak je offertes, verzorg je rondleidingen, maak je draaiboeken en ben je aanwezig als aanspreekpunt tijdens het evenement.

Je zorgt er dus voor dat voor de organisatie die te gast is alles op rolletjes loopt en dat de mensen die in je bedrijf werken (bijvoorbeeld horeca en techniek) weten wat er gaat gebeuren en wat ze moeten doen.

 

Wat maakt het werk interessant?

Je kan organisaties helpen om er een geslaagde dag van te maken. Vaak zijn ze lang (soms wel 1,5 jaar) bezig met de voorbereidingen van een evenement. Het is leuk om hierbij te ondersteunen en het eindresultaat te zien.

Het is afwisselend. Je werkt op kantoor om alle mails en telefoontjes te beantwoorden, maakt offertes en draaiboeken. Maar ook ben je ‘op de vloer’ bezig tijdens het evenement.

Bovendien zijn er veel verschillende soorten mensen en organisaties waar je mee werkt: grote bedrijven, amateurverenigingen, particulieren etc. Maar ook veel verschillende soorten evenementen bijvoorbeeld feesten, congressen, beurzen, diners en voorstellingen.

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1EvenementencoördinatorKarin Klein Wassink volgtlokaal
Karin Klein Wassink
Evenementencoördinator
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Eigenlijk bij toeval. Ik liep stage in Flint, het theater in Amersfoort. ...