Cyber Security Expert

Wat doet een Cyber Security Expert?

Een cyber security expert helpt met de beveiliging van apps. Dit kunnen eenvoudige apps zijn die veel mensen op hun mobiel installeren, of complexe apps die veel gevoelige informatie moeten verwerken en bijvoorbeeld (ook) gebruikt worden binnen grote bedrijven en overheden. Naarmate de samenleving verder digitaliseert is er meer vraag naar dit soort specialisten die zorgen voor beschikbaarheid, betrouwbaarheid en privacy van al je apps en data.

Wat maakt het werk interessant?

Ik help grote organisaties en overheden met het veilig aanbieden van webapplicaties.

Als beveiligingsspecialist ben je op zoek naar het aanbieden van veel zo veel mogelijk functionaliteit, op een zo veilig mogelijke manier. Ondertussen speel je mee met het kat-en-muis spel van aanvallers en verdedigers. Je moet je dus kunnen verplaatsen in een mogelijke aanvaller en je continu verdiepen in nieuwe aanvalspatronen, zodat je op tijd adviezen kan geven om de verdedigingen te verbeteren. Daarnaast werk je mee aan beveiligings-audits, waarbij er aangetoond moet worden dat alle systemen veilig zijn en dat alle juiste procedures gevolgd worden om de systemen ook in de toekomst veilig te houden.

Je houdt je bijvoorbeeld bezig met software configuratie met betrekking tot Authentication (identificatie), Authorization (toegangsmachtigingen) en Auditing (bewijzen vastleggen)

Op dagelijkse basis werk ik met verschillende projecten bij de Nederlandse overheid, banken en mobiele providers. Samen met App Ontwikkelaars, Enterprise Architecten, Auditors, software leveranciers, IT infrastructuur specialisten en Cloud Providers zorg ik voor veiligere applicaties, om het moeilijk te maken voor mensen met slechte intenties.

 

 

 

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Cyber Security ExpertEric Rietveld volgtlokaal
Eric Rietveld
Eric Rietveld
Cyber Security Expert
Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen? Ik ben breed geïnteresseerd in software en de manieren om sneller ...