Chirurg (trauma)

Arts als beroep: is het een roeping of een weloverwogen keuze, of wellicht wel iets van beide?

Ik ben Tim Timmers; Chirurg/Trauma-Chirurg/Buikwand-Chirurg. Met als extra interesse/specialisatie: Armletsel (of zoals mijn internationale collega’s zeggen: Upper Extremity Injury).

Als Trauma-Chirurg in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort hou ik me bezig met het behandelen van botbreuken (alle soorten die je je kan voorstellen) en letsel aan de borst en buik.

Patiënten worden behandeld op de SEH (Spoedeisende hulp), op de polikliniek, of op de operatiekamer. Patiënten kunnen behandeld worden in het gips en/of middels een operatie. Een operatie om de botbreuk te herstellen kan duren van enkele minuten tot maximaal 3 uur. Botbreuken kunnen hersteld worden middels ‘platen en schroeven’ maar ook met pennen die in het bot zitten.

Dit vak is immens divers. Je moet beschikken over ‘stalen zenuwen’, stressbestendig zijn en een enorm doorzettingsvermogen hebben. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel het ‘mens-gevoel’ hebben. Want alles draait om het welbehagen van de patiënt op elk moment van mijn leven.

Het leven als Chirurg heeft een enorme impact op de je familieleven. Ik zou geen ‘top’ specialist zijn en geen goede zorg kunnen leveren zonder een vrouw en kinderen naast mij die mij voor de volle 100% steunen en ondersteunen.

25Jan, 2022
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1Chirurg (trauma)Tim Timmers volgtl
Tim Timmers
Chirurg (trauma)
Arts/Chirurg/Trauma-Chirurg zijn is voor mij echt een roeping. Vanaf mijn 8ste levensjaar heb ik geroepen ‘Dokter’ ...