Advocaat

De meeste mensen kennen wel tv- of Netflixseries die gaan over de advocatuur. Denk bijvoorbeeld aan Suits of Zuidas. Geven deze series de werkelijkheid wel goed weer? Ik zal je daarover vertellen. Wat klopt er wel, wat niet? Hoe ziet een dag van een advocaat er uit?

Het maakt uit wat voor soort advocaat je bent en welke soort zaken je behandelt. Niet iedere advocaat is een mevrouw Weski en doet strafzaken. Er zijn voor advocaten nog zoveel meer rechtsgebieden die interessant zijn om dagelijks mee bezig te zijn. Zo zijn er zaken die te maken hebben met arbeid. Of met letselschade. Of een bouwproject. Of echtscheidingen. Of nog zoveel andere soort zaken. Daarbij gaat het niet alleen om conflictsituaties, maar probeer je als advocaat ook om geschillen te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van goede contracten. Een advocaat procedeert dus niet alleen maar adviseert ook vaak.

Hoe word je advocaat? Om te beginnen moet je rechten studeren. Maar dan ben je er nog niet. Vervolgens moet je nog een beroepsopleiding volgen van 3 jaar. Die volg je terwijl je al als advocaat werkzaam bent. Daarna moet je ieder jaar cursussen volgen om up to date te blijven.

Lijkt het vak van advocaat je wat? Kom dan langs om te horen wat het mooie, dynamische vak van advocaat te bieden heeft. Ik zal uitleg geven en beantwoord graag je vragen.

Maartje van den Berg
Maartje van den Berg
Advocaat
Toen ik rechten ben gaan studeren, stond voor mij nog niet vast dat ik de advocatuur in wilde. Tijdens mijn studie ...